Zakkenrollen (leerjaar 5)

 

Opdracht:

 

Zakkenrollen is in elk land een groot probleem. Zakkenrollers zijn overal op straat. Ze stelen alles van waarde en kunnen het zonder veel moeite pakken. De politie doet alles wat ze kunnen doen, maar dit verliep vaak moeizaam omdat de zakkenrollers zich snel verplaatsten.

Onze onderzoeksvraag voor het project was: "Hoe voorkomen we zakkenrollen?"

 

 

Opdrachtgever:

Onze opdrachtgever is Brenda Kaagman. Brenda Kaagman is politieagente. Zij is wijkagent bij de Politie Amsterdam. Brenda heeft het VWO afgerond en is gestart met de politieopleiding. In 2001 werd ze wijkagent in Amsterdam-Oost. Regelmatig houdt ze de wijk Oosterpark-Oost in de gaten. Zelf had Brenda nog nooit een groep jongeren begeleid bij een project, maar het was een plezier om met ons samen te werken. Brenda verandert in januari van baan dus ze zal het te druk hebben om ons goed te begeleiden. Wij hadden geluk dat zij nog een andere opdrachtgever voor ons heeft weten te regelen, genaamd Michael van Leeuwen. Michael heeft eerder een vergelijkbaar project begeleid en is zelf ook werkzaam als wijkagent.

 

Samenwerking:

Voor dit project heb ik samengewerkt met Kaoutar, Aya en Lianne. Hoewel ik alleen Aya goed kende en Kaoutar en Lianne slechts oppervlakkig, bleek onze samenwerking erg goed te zijn. Alles ging zeer soepel en we hebben ons aan alle deadlines kunnen houden.

 

Oplossing/eindproduct:

 

Wij hebben na het brainstormen bedacht om een zak te maken die het zakkenrollen verhinderd. 

Na veel geschetst te hebben, zijn we voor een zak gekozen die op een kledingstuk gevestigd kan worden. 

 

Dit is hoe ons eindproduct er uiteindelijk heeft uitgezien:

Maak jouw eigen website met JouwWeb